WIE WERKEN ER NOG MEER?
Bij de kinderpoli's en op de kinderafdeling werken heel veel mensen. Een van de zes kinderartsen heb je misschien al gezien of mee gesproken. Maar zoals gezegd zijn er ook nog andere msenen die jou helpen en begeleiden als je voor een onderzoek komt of als je op de kinderafdeling bent opgenomen.
Verpleegkundigen
De verpleegkundige zie je het vaakst als je opgenomen bent. De verpleegkundige zorgt voor je en doet een aantal controles. Zoals bloeddruk meten of de je temperatuur opnemen. Ook geeft ze je medicijnen. Voor vragen kun je altijd bij de verpleegkundige terecht. De verpleegkundige vertelt elke dag aan de kinderarts hoe het met je gaat. Natuurlijk mogen je ouders of verzorgers meehelpen bij jouw verzorging.
Pedagogisch medewerker
De pedagogisch medewerker vertelt over hoe het onderzoek of narcose in zijn werk gaat. Zij kan ook samen met jou spelen of knutselen in de speelkamer of op je kamer. Ze helpt je samen met je ouders of verzorgers als de dokter minder leuke dingen moet doen. Bijvoorbeeld wanneer je een prikje krijgt.
Secretaresse
De secretaresse is de eerste persoon die je tegenkomt als je opgenomen wordt. Ze zit meestal aan de balie van de afdeling.
Gastvrouw
De gastvrouw kom je regelmatig tegen op de afdeling. Zij zorgt ervoor dat de spullen (zoals handdoeken) in de kamers worden bijgevuld. Ook zorgt ze ervoor dat alles netjes blijft op de afdeling. Samen met jou bespreekt ze wat je wilt eten in het ziekenhuis.
Fysiotherapeut
De fysiotherapeut weet alles over bewegen en komt bij je langs op de kamer of oefent met je in de gymzaal. De fysiotherapeut oefent bijvoorbeeld met je na een knieoperatie totdat je weer kunt lopen.
Diëtist
De diëtist houdt zich bezig met eten. Misschien heb jij wel een speciaal dieet of mag je iets niet eten omdat je er allergisch voor bent.
Logopedist
Een logopedist helpt je als je moeilijker kunt eten of praten. Bijvoorbeeld hoe je het best kunt zitten of in een andere houding kunt eten. Ook kan zij je handige tips geven.
Prikmedewerker
Soms moet je bloed nagekeken worden. Van de prikmedewerker krijg je dan een prik. Sommige kinderen worden vaker geprikt, anderen helemaal niet. De prikmedewerker komt naar jou op de afdeling toe.